Mikro İhracat ile Satışlarınızı Artırın!
Micro ihracat kaydı ile alacağınız siparişlerinizi Logo 'ya istediğiniz para birimi üzerinden aktarabilirsiniz. Dilerseniz oluşturacağınız siparişlerinizi Logo'da faturaya dönüştürebilirsiniz. Sanal mağaza mikro ihracat modülü ile her hangi bir müdahaleye gerek kalmadan elektronik olarak faturalarınızı yurtdışı müşterilerinize ulaştırabilirsiniz.
Pazaryerlerinde #Trendyol ile yaptığımız entegrasyon ile #Trendyol'un imkan verdiği yurtdışı satışlarınızın faturalarını sorunsuz bir şekilde düzenleyebilirsiniz.
Mikro İhracat Nedir?
Mikro ihracat, 300 kilogram ağırlığı ve 15 bin avro değeri geçmeyen, kat-i ve satış amacıyla yapılan (ticari olan), kısıtlaması olmayan ve farklı bir rejimi gerektirmeyen ihracat işlemlerinin, Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) ile yapılmasıdır.
Şirket Olmadan Mikro İhracat Yapılır mı?
Mikro ihracat yapmak için mutlaka bir şirkete ihtiyacınız vardır. Bunun sebebi ise fatura kesme ve vergi bildirimlerine sahip olma zorunluluğudur. İhracat için büyük bir şirket açmanıza gerek yoktur. Küçük bir şirket sizin için yeterli olacaktır
Kimler Mikro İhracat Yapabilir?
Şahıs, limited ya da anonim şirketler mikro ihracat yapabilir. İhraç edilecek ürün ve hizmetlerin toplam ağırlığı 300 kg sınırını aşmamalıdır. Ürünlerin toplam geliri 15.000 Euro sınırını aşmadığı sürece mikro ihracat yapılabilir.
E-Fatura Mükellefi Mikro İhracat Yapabilir mi?
E-fatura ile mikro ihracat çıkışı yapılamaz. E-fatura ile gönderim için Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından ETGB sistemi ile e-fatura sisteminin entegrasyon çalışması yapıldıktan sonra ETGB ile mikro ihracatlar da e-fatura kullanılabilir.
Mikro İhracat İçin Ne Gerekli?
Mikro ihracat için gerekli belgeler ise şöyle sıralanabilir:
- Dolaylı temsil yetki belgesi (bir kere hazırlanır).
- İhracat bilgi formu.
- Maliye onaylı fatura ya da e-arşiv fatura.
- İngilizce fatura (commerical invoice / proforma)
Mikro İhracat 'ta KDV Nasıl Uygulanır?
Mikro ihracat faturası içine KDV kalemi eklenmez. Gönderi ile birlikte verilecek resmi faturayla proforma faturadaki fiyatlar ve miktar gibi veriler tam uyuşmalıdır. Ayrıca Mikro ihracat fatura içinde GTIP ve menşei bilgisi kesinlikle olmalıdır.
Mikro İhracatın Avantajları Nelerdir?
Bu model, beraberinde şu tür avantajları da getirmektedir:
- KDV iadesi mümkündür.
- İhracatçılar Birliği kaydına gerek yoktur; bu da onay beklemeden ürünlerin hızlıca gönderilmesi demektir.
- Depo çıkış ücreti alınmaz.
- KKTC, ambar ücreti ile istisnai bir duruma sahiptir.
- Noter tasdikli vekâletname gerektirmez.
Mikro İhracatta Beyanname Olur Mu?
ETGB beyanları, operatör yetkisine sahip ekspres taşıyıcı firmalar tarafından düzenlenebilmektedir. Bu kapsamda, DHL Express, 300kg ve 15000 € limitine kadar yapacağınız bedelli ihracatlarınızı operatör olarak beyan edebilme yetkisine sahiptir ve Mikro ihracat beyanı yapabilmektedir.
Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi ETGB Nedir?
ETGB, havayolu ve karayolu ile posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen/giden eşyanın gümrük işlemlerinde kullanılan ve gümrük beyanına ilişkin tüm işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü, kağıt çıktı aranmayan bir uygulamadır.
METGB İle KDV İadesi Nasıl Alınır?
Gümrük Müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan ve VEDOP (Vergi Daireleri Otomasyon Projesi) sistemine aktarılan ETGB'nin çıktısını vergi dairesine ibraz ederek KDV iadesi talebinde bulunabilirsiniz.